Valtuutetut Honda-huoltokorjaamot

Auton säännöllinen huolto on tärkeää. Parasta huoltoa autollesi saat Hondan valtuutetuista huoltokorjaamoista. Siellä on kaikki tarvittavat tiedot ja kokemus Honda-autoista.

Valtuutettujen huoltokorjaamojen työntekijät osallistuvat säännöllisesti Honda Finlandin järjestämään koulutukseen. Huoltokorjaamoilla on käytössään erikoiskirjallisuutta, Hondan omia testauslaitteita ja erikoistyökaluja. Honda toimittaa jatkuvasti uutta ja tärkeää tietoa, ja huoltokorjaamoilla on käytössään tietopankki sekä suora yhteys varaosavarastoihin.

Huollattamalla autosi säännöllisesti pystyt seuraamaan sen kuntoa. Se ehkäisee ongelmia ja pitää auton jälleenmyyntiarvon hyvänä.

Tavalliset huoltotoimenpiteet

  • Moottoriöljyn vaihto

Öljyn on pidettävä moottori puhtaana ja voideltava se niin, ettei moottori kulu tarpeettomasti. Aikaa myöten öljy likaantuu ja sen voiteluteho heikkenee. Siksi öljy täytyy vaihtaa.

  • Öljynsuodattimen vaihto

Tämä suodatin kerää öljystä pahimmat likaisuudet, kun öljypumppu kierrättää öljyä moottorissa. Siksi suodatin on erittäin tärkeää vaihtaa voimassa olevien huoltovälien mukaisesti.

  • Sisäilmansuodattimen vaihto


Sisäilmansuodatin poistaa epäterveelliset hiukkaset ilmasta, jota ohjaamoon tulee mm. tuulettimista. Hiukkaset voivat olla esimerkiksi pakokaasuhiukkasia tai siitepölyä. Myös tämän suodattimen teho heikkenee aikaa myöten.

  • Renkaiden ja rengaspaineiden tarkastus


Renkaiden virheellinen ilmanpaine voi kuluttaa autoa, lisätä polttoaineenkulutusta ja heikentää ajo-ominaisuuksia. Lisäksi renkaat luonnollisesti kuluvat enemmän. Etenkin turvallisuussyistä on tärkeää tarkastaa myös renkaiden kuviosyvyys ja kuluminen.

  • Jarrujen tarkastus

Jarrujen liikkuvat osat tarkastetaan, puhdistetaan ja liukupinnat voidellaan huollossa. Tällä estetään jarrusatuloiden ja -palojen juuttuminen, joka aiheuttaa puoltamista ja palojen ennenaikaista kulumista.

  • Jarrunesteen vaihto

Jarrusylintereihin jarrupoljinta painettaessa virtaava neste on vaihdettava säännöllisesti. Jarrunesteeseen imeytyy vettä ilmankosteudesta ja se heikentää jarrujen tehoa.


Huoltokorjaamot ja jälleenmyyjät