Honda E 2EX R34 Platinum White Metallic

USEIN KYSYTTYÄ SÄHKÖAUTOISTA

Honda e

Ovatko sähköautot ympäristöystävällisiä?

Ovatko sähköautojen akut kierrätyskelpoisia?

Kyllä sähköautojen (ja hybridiautojen) akut ovat kierrätyskelpoisia. Nämä kevyet ja pitkäikäiset akut ovat litiumioniakkuja – kuten kannettavissa tietokoneissa ja matkapuhelimissakin. 

Aiheuttavatko sähköautot päästöjä?

Sähköautolla ei ole pakokaasuja, joten se on päästötön, ja se voidaan luokitella lakisääteisesti nollapäästöiseksi – mikä on hyödyllistä kaupunkiympäristössä, jossa ilmansaasteet ovat vakava ongelma.

1440X810 10 Honda E Design Crystal Blue Metallic

Mitkä ovat sähköauton omistamisen edut?

Kilometrikustannusten perusteella täyssähköauto maksaa alle kolmanneksen bensiini- tai dieselauton hinnasta. On myös merkittäviä verotusetuja sekä joitakin valtion tukia, jotka auttavat sinua siirtymään sähköautoon.

Sähköautot eivät tarvitse öljyä. Tämä tarkoittaa, että ne eivät tarvitse säännöllisiä öljynvaihtoja – toisin kuin polttomoottoriautot, jotka kaipaavat säännöllistä ja joskus kallista huoltoa – siksi sähköauton huolto on yleensä halvempaa.

Kyllä, sähköautot tarvitsevat huoltoa. Yleensä täyssähköautossa on vain neljä peruskomponenttia: sähkömoottori, sisäänrakennettu laturi, akku ja jännitemuunnin. Vähempi komponenttien määrä on keskeisin syy, miksi sähköautojen huolto on edullisempaa. Sähkömoottorit ja muut komponentit ovat erittäin luotettavia ja vaativat käyttäjältä vähemmän ylläpitoa.

Miltä tuntuu ajaa sähköautoa?

1440X810 3 Honda E FAQ Interior
1440X810 2 Honda E FAQ Rear

Sähköautossa ei ole vaihteistoa, vaan voima siirtyy moottorista suoraan pyöriin. Paina vain kaasupoljinta, ja saat heti välitöntä voimaa sähkömoottorista: se on puhdas, tehokas, suoritustasoltaan hyvä ja päästötön.

Sähköautot eivät tarvitse perinteistä manuaali- tai automaattivaihteistoa. Toisin kuin polttomoottoreilla, sähkömoottoreilla on erittäin laaja tehoalue – ne käyvät suurella kierrosluvulla –, joten tarvitaan vain yksinkertainen voimansiirto, jolla on kiinteä välityssuhde.

Sähköautoissa ei ole vaihteita, koska ne liikkuvat suoraan sähkömoottorista tulevalla voimalla. Sähkömoottorin pyörintänopeus riippuu siitä, kuinka suurta nopeutta tarvitset. Kytkintä ei tarvita, koska sähkömoottori voi tuottaa voimaa heti liikkeellelähdöstä alkaen.

Sähköautojen toimintamatka kasvaa jatkuvasti akkuteknologian kehittymisen myötä. Nykyään täyssähköautot voivat ajaa helposti liki 160 kilometriä ennen kuin joutuu lataamaan akun uudelleen, ja jotkin uudet mallit voivat ajaa nyt jo yli 320 kilometriä. 

Sinun tulee asentaa kotiisi mieluiten latausasema tai vähintään asianmukainen pistorasia. Ennen pidempää matkaa tulee suunnitella reitti, jonka varrella on latauspaikkoja, jotta voit tarvittaessa ladata sähköautoasi matkan aikana kun sähköautosi kertoo sinulle akun varaustason olevan alhainen.

TULE KÄYMÄÄN

TULE KÄYMÄÄN

Näytämme ja kerromme sinulle kaiken tarvittavan.

ETSI LÄHIN JÄLLEENMYYJÄ