3100X1330 Fb

HONDAN MAAILMA TULEVAISUUDEN HONDAT

SINITAIVAS LAPSILLEMME

Maailmanlaajuisesti käyttämämme iskulauseemme on ”Blue Skies For Our Children” eli sinitaivas lapsillemme. Se on tuttu käsite insinööreillemme, jotka käyttivät sitä sisäisesti jo 1970-luvulla, kun he kehittivät CVCC-moottoria. Tuo voimanlähde todisti, mihin voidaan päästä perinteisestä poikkeavalla ajattelulla. Se on toimintatapamme, jonka käytöstä olemme edelleen ylpeitä.
CO2-TAVOITTEEMME

CO2-TAVOITTEEMME

Kunnianhimoiset tavoitteet, jotka olemme itsellemme asettaneet.

Olemme asettaneet itsellemme kunnianhimoisia ympäristöä kunnioittavia tavoitteita. Vuoteen 2020 mennessä Hondan valmistamien autojen hiilidioksidipäästöjen pitäisi olla 30 prosenttia alhaisemmat kuin vuonna 2001. Suunnittelemme myös muiden pakokaasupäästöjen merkittävää leikkausta, antaakseen kaikille mahdollisuuden nauttia puhtaammasta kaupunki-ilmasta.

Kunnianhimo leikata päästöjä

Kunnianhimo leikata päästöjä

Vuoteen 2050 mennessä tavoitteemme on vielä paljon suurempi. Haluamme puolittaa valmistamiemme autojen hiilidioksidipäästöt vuoteen 2001 verrattuna. Tämä tavoite kattaa kaikki käytössä olevat Honda-autot, ei vain uutena myytäviä. Käytännössä se tarkoittaa, että uusien Hondien CO2-päästöjen on pudottava 80-90 prosentilla vuoden 2001 tasoon verrattuna. Muutoksen hyödyt asiakkaille ja ympäristölle ovat ilmeiset.

 
CLARITY

CLARITY

Vedyn voima
Honda Clarity oli tekninen läpimurto. Esitelimme polttokennolla toimivan konseptiautomme vuonna 2006 ja pian sen jälkeen otimme sen rajoitettuun tuotantoon (FCX Clarity). Autostamme tuli maailman ensimmäinen myynnissä oleva polttokennoauto.

Toinen sukupolvi
Uusin Clarity FCV on rajoitetusti myynnissä Euroopassa. Se auttaa meitä edelleen jalostamaan ja vahvistamaan sähköistetyn liikkumisen konseptia. Kaiken mitä opimme Claritysta, otamme käyttöön seuraavan sukupolven malleissamme ja käytämme sitä myös avuksi pitkälle tulevaisuuteen. 

HONDAN ELINKAARI

Parannamme tuotantoprosessia

Honda insinöörit harkitsevat jokaista vaihetta auton elämässä, kun he arvioivat sen ympäristövaikutuksia. Kutsumme sitä Hondan elinkaariarvioksi (LCA eli Honda Lifecycle Assessment). Elinkaariarvio auttaa meitä minimoimaan tuotantomme ja toimintamme ympäristövaikutukset.

Jaettu ponnistus
Kaikki alkaa kehityksen ensimmäisistä vaiheista ja tavoitteesta vähentää valmistuksen ympäristövaikutuksia. Laskelmissa otetaan huomioon kaikki tekijät alihankkijoittemme kuljetuksia myöten. Autamme myös Honda-jälleenmyyjiä ottamaan ympäristön huomioon.

Kierrätystä
Tiukat CO2-tavoitteet ovat erityisen tärkeitä, sillä suurin osa auton ympäristövaikutuksista, ja kolmea neljäsosaa auton elinkaaren hiilidioksidipäästöistä syntyy auton käytön aikana. EU:n sääntöjen mukaisesti Hondat ovat kierrätettäviä, pitkälti yli 90 prosenttia autoistamme voidaan käyttää uudelleen. 

HISTORIAMME

HISTORIAMME

Olemme ylpeitä historiastamme. Lue, miten perustajamme Soichiro Honda kasvatti meidät sellaisiksi, kuin olemme tänään.

HISTORIA
NYKYISYYTEMME

NYKYISYYTEMME

Tutustu Hondan maailmaan, toimintaamme Euroopassa ja siihen, mikä innostaa meitä.

NYKYISYYS
TULEVAISUUTEMME

TULEVAISUUTEMME

Minne unelmamme vievät meidät seuraavaksi? Katso, miltä Hondan tulevaisuus näyttää.

TULEVAISUUS