3100X1330 Tpod 1 1393X800

HONDAN MAAILMA UNELMIEN VOIMAA

Perustajamme, Soichiro Honda, unelmoi aina tulevaisuudesta. Yleensä luodessaan sitä. Unelma alkoi, kun Soichiro näki ensi kerran auton. Hän omisti elämänsä tämän unelman toteuttamiseen.
KAKSI PYÖRÄÄ HYVÄ

KAKSI PYÖRÄÄ HYVÄ

Ensimmäinen Hondan alkuperäistuote
Soichiro Honda oppi ammattinsa valmistamalla komponentteja. Hän oppi nopeasti ja hänen yrityksensä menestyi, mutta se tuhoutui toisessa maailmansodassa, joten hänen oli aloitettava uudelleen. Tuolloin hän unelmoi suuria. Hän suunnitteli Hondan ensimmäisen kokonaisen ajoneuvon, Type A -moottoripyörän.

Perustui polkupyörään
Sen moottori oli muunnettu erään sotilasradion generaattorista. Siitä tuli hetkessä myyntimenestys. Kun generaattoreita ei ollut enää saatavilla, Soichiro keksi oman moottorinsa. Vuonna 1948 Honda Motor Co. Ltd oli syntynyt. Unelma oli toteutumassa.

KANSAN VOIMAA

KANSAN VOIMAA

Ensimmäinen Honda-merkkinen auto.
1960-luvulla Honda oli maailman suurin moottoripyörävalmistaja. Asiakkaat kaipasivat nyt enemmän. Soichiro vastasi vuonna 1962 kauniin urheiluauton prototyypillä. Sitä alettiin valmistaa seuraavana vuonna S500-mallisena.

Eteenpäin ajaen
Kahden vuoden päästä tarvittiin uusi tehdas, jotta voitiin pysyä kysynnän tasalla. Soichiron unelma kukoisti ja kuusikymmentäluku svengaili.

AMERIKKA- LAINEN UNELMA

AMERIKKA- LAINEN UNELMA

Hondan rakentaminen ja myynti maailmanlaajuisesti.
Vuonna 1959 Honda aloitti ensimmäisen kerran myynnin ulkomaille perustamalla tukikohdan Los Angelesiin. Japanilainen uusi tulokas oli nyt vientiyritys. Amerikkalainen Honda menestyi pian klassisen 1960-luvun mainontakampanjan ”You meet the nicest people on a Honda” (Hondalla kohtaat hauskinta väkeä) innoittamana. (Se on totta...)

Siirtyminen Eurooppaan
Vuonna 1962 Honda ilmoitti suunnittelevansa ensimmäisen tehtaansa Japanin ulkopuolelle, Belgian Aalstiin. Se avattiin seuraavana vuonna, ja avajaisiin lensi paikalle itse Soichiro Honda. Vaikka Honda Motor Co. Ltd. oli vasta 15-vuotias, se harjoitti liiketoimintaansa maailmanlaajuisesti.

UNELMAT ON TEHTY SIITÄ

UNELMAT ON TEHTY SIITÄ

NSX: Hondan superauto.
1980-luvulla Honda oli maailmanlaajuisesti tunnettu nimi. Se asetti itselleen vastaavat tavoitteet ja päätti tehdä superauton ilman superauton haittapuolia. ”Jokaisen kehitysinsinöörin unelma on luoda urheiluauto”, sanoi hankevastaava Shigeru Uehara.

Kilpailupanos
Hanke eteni läpi 1980-luvun ”New Sportscar-eXperimental” eli NSX -nimisenä. Hankkeeseen panosti kilpa-ajon maailmanmestari Ayrton Senna, ja kun se vuonna 1989 julkistettiin, arvostelijat olivat hämmästyneitä. Hondan unelmien superauto tuotti kilpailijoilleen unettomia öitä.

HISTORIAMME

HISTORIAMME

Olemme ylpeitä historiastamme. Lue, miten perustajamme Soichiro Honda kasvatti meidät sellaisiksi, kuin olemme tänään.

HISTORIA
NYKYISYYTEMME

NYKYISYYTEMME

Tutustu Hondan maailmaan, toimintaamme Euroopassa ja siihen, mikä innostaa meitä.

NYKYISYYS
TULEVAISUUTEMME

TULEVAISUUTEMME

Minne unelmamme vievät meidät seuraavaksi? Katso, miltä Hondan tulevaisuus näyttää.

TULEVAISUUS