3100X1330 Fb

HONDAN MAAILMA KUUSI VUOSIKYMMENTÄ EUROOPASSA

VARHAINEN ALKU

Kuidas meie reisist üle mere sai unistuste teekond. Hondan ensimmäiset ulkomaiset toiminnot sijoittuivat Pohjois-Amerikkaan, mutta Eurooppa seurasi pian perässä. Aloimme tutkia, miten voisimme kasvaa Euroopassa. Sen jälkeen perustimme toimipaikan Belgiaan, josta tuli pyrkimystemme keskus.
YLISTETTY BALLADI

YLISTETTY BALLADI

Honda of the UK Manufacturing.
Mukanaolomme eurooppalaisessa autonvalmistuksessa alkoi yhteistyöstä BL:n kanssa. Aikanaan 1970-luvun lopulla he etsivät yhteistyökumppania, jonka kanssa voisi kehittää korkealuokkaisen pienen perheauton.

Välitön suosio
Suostuimme nopeasti siihen, että he voisivat valmistaa lisenssillä uutta Balladea, joka oltiin juuri esittelemässä Japanissa. Kun mallin myynti alkoi EU:ssa vuonna 1981, se nimettiin uudelleen Triumph Acclaimiksi ja auto saavutti heti suuren suosion.

Kodin rakentaminen Euroopassa

Kodin rakentaminen Euroopassa

Tuosta alkuperäisestä lisenssisopimuksesta kasvoi 15 vuotta kestänyt kumppanuus, jonka aikana nähtiin yhteistyömalleja, kuten vuoden 1986 Legend ja vuoden 1993 Accord, minkä lisäksi jaettiin tekniikkaa. Vuonna 1985 valitsimme 150 hehtaarin kokoisen alueen Swindonissa, Iso-Britanniassa paikaksi ensimmäiselle autotehtaallemme Euroopassa, joka sai nimekseen Honda of the UK Manufacturing (HUM). 

Moottorituotanto käynnistyi vuonna 1989 ja ensimmäinen meidän valmistamamme eurooppalainen Honda oli Accord, minkä valmistus alkoi vuonna 1992. Eurooppalaisen Civicin tuotanto starttasi kaksi vuotta myöhemmin ja CR-V:n valmistus Euroopassa pääsi vauhtiin vuonna 2000. 

MILJOONAT EUROOPPALAISET

Honda kasvaa Euroopassa

Honda kasvaa Euroopassa

Hondan kasvu Euroopassa toi mukanaan sen, että Iso-Britanniassa valmistettuja CR-V:itä alettiin viedä Pohjois-Amerikkaan ensimmäistä kertaa vuonna 2002. Markkinoiden vaatimusten myötä aloimme valmistaa täällä dieselmoottoreita vuonna 2005 ja vuonna 2007 juhlittiin miljoonannen Euroopassa tehdyn Civicin valmistumista.

Vuotta myöhemmin oli jälleen aika poksauttaa shampanjapullot auki, kun autojen valmistus Euroopassa ylitti kahden miljoonan kappaleen rajan. Kolmas miljoonas auto valmistui Swindonissa vuonna 2015. 

KUULUISA VIISIOVINEN

Hondan nykytilanne Euroopassa

Hondan nykytilanne Euroopassa

Nykyisin Swindonin tehtaamme menestyy erinomaisesti. Se on Civic Hatchbackin tuotannon maailmanlaajuinen keskus, josta sitä viedään 70 maahan ympäri maailmaa. Puolet vientiin lähtevistä autoista viedään Yhdysvaltoihin. Vuodesta 1989 alkaen Swindonin tuotantolaitoksiin on investoitu yli kaksi ja puoli miljardia euroa, kaikki Hondan omia varoja.

 

Eurovisionäärit

Eurovisionäärit

Valmistuksen ja myynnin tukena meillä on Euroopassa kolme tutkimus- ja kehityskeskusta. Kaksi on autoille, Iso-Britanniassa ja Saksassa sekä yksi moottoripyörille Italiassa. 

HISTORIAMME

HISTORIAMME

Olemme ylpeitä historiastamme. Lue, miten perustajamme Soichiro Honda kasvatti meidät sellaisiksi, kuin olemme tänään.

HISTORIA
NYKYISYYTEMME

NYKYISYYTEMME

Tutustu Hondan maailmaan, toimintaamme Euroopassa ja siihen, mikä innostaa meitä.

NYKYISYYS
TULEVAISUUTEMME

TULEVAISUUTEMME

Minne unelmamme vievät meidät seuraavaksi? Katso, miltä Hondan tulevaisuus näyttää.

TULEVAISUUS